Ratunaga

Ketua Srikandi Nuraini keluar dari PKR

PETALING JAYA: Nurainie Haziqah Shafii, ketua PKR Srikandi (sayap wanita muda), telah keluar dari parti dan meletakkan jawatan dari parti tersebut. Dia juga mengundurkan diri dari Majlis Bandaraya Petaling Jaya.
Nurainie dalam satu kenyataan mengatakan bahawa dia telah kehilangan kepercayaan terhadap arahan dan kepimpinan parti.
Dia mengatakan bahawa dia akan turun dari dewan bandar secara prinsip kerana dia dilantik sebagai anggota PKR.
Ketika ditanya apakah dia akan menyertai parti lain, Nurainie mengatakan bahawa dia akan menumpukan perhatian pada pekerjaannya sebagai pengacara dan penglibatannya dalam organisasi masyarakat. “Saya akan terus melayani rakyat dan negara dan memberikan komitmen sepenuhnya untuk membantu mereka yang memerlukan,” katanya.
Minggu lalu dia dinobatkan sebagai ketua sayap wanita Pemuda Negara, sebuah organisasi yang dipercayai ditubuhkan untuk menyokong bekas timbalan presiden PKR Azmin Ali, yang merupakan menteri kanan dalam pemerintahan Perikatan Nasional yang dibantunya dibentuk pada bulan Februari
Nuraini adalah yang terbaru dari beberapa ahli politik PKR yang telah keluar dari parti berikutan perpecahan antara presiden parti Anwar Ibrahim dan Azmin.
Dua ADUN PKR di Kedah telah meninggalkan parti itu, menyebabkan kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan yang diketuai oleh Mukhriz Mahathir, yang meletak jawatan sebagai menteri besar hari ini. Muhammad Sanusi Md Nor dari PAS dilantik sebagai menteri besar kerajaan negeri yang baru.
 
Sumber: Freemalaysiatoday

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular