Ratunaga

James Ratib: Saya meninggalkan Upko untuk kepentingan rakyat, pembangunan Sabah

Anggota dewan undangan negeri Sugut, James Ratib (di sebelah kanan dalam foto, di atas) menegaskan bahawa keputusannya untuk meninggalkan Pertubuhan Kinabalu Progresif Bersatu (Upko) adalah untuk melindungi kepentingan rakyat Sabah, yang masih memerlukan sokongan kerajaan pusat untuk terus berkembang.
Tuntutan bahawa dia meninggalkan parti kerana kepentingan peribadi tidak benar dan tidak berasas, kata James di Kota Kinabalu malam tadi.
“Pada masa ini, kerajaan negeri yang dipimpin oleh Parti Warisan Sabah (Warisan) tidak lagi berpihak kepada kerajaan persekutuan, sehingga menyukarkan rakyat Sabah mendapat manfaat daripada projek pembangunan dari kerajaan pusat.
“Oleh itu, sangat penting bagi saya dan wakil rakyat Kuala Penyu, Limus Jury (di sebelah kiri dalam gambar di atas) untuk meninggalkan Upko dan menyokong Perikatan Nasional (PN) untuk kepentingan rakyat,” katanya, sambil menambah bahawa dia percaya PN kerajaan yang dipimpin oleh Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dapat membawa perubahan dalam landskap politik negara dan juga Sabah.
James menjawab tuntutan Ketua Penerangan Parti Warisan Sabah, Yusof Yacob bahawa dia dan Limus telah meninggalkan parti mereka untuk kepentingan peribadi dan berpeluang mendapat keuntungan daripada projek kerajaan persekutuan.

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular