Ratunaga

Dr Mahathir mencadangkan untuk membentuk parti Melayu baru

Di tengah pergolakan Bersatu yang berterusan, bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad telah mencetuskan idea untuk membentuk sebuah parti berasaskan Melayu.
Dalam catatan blog yang penuh dengan sindiran, mantan perdana menteri itu mengatakan parti itu akan disebut “Parti Apa Aku Dapat” atau “What In In For Me”.
“Ramai orang Melayu suka membentuk parti politik,” katanya.
“Sebelumnya, saya menubuhkan PPBM. Sekarang parti itu berpecah menjadi dua. Inilah sebabnya mengapa saya mahu membentuk parti politik Melayu yang lain. ”
Dia mengatakan parti itu akan melantik individu sebagai pegawai dalam organisasi yang ditubuhkan secara eksklusif untuk memberikan pendapatan besar kepada mereka yang belum menerima apa-apa atau yang mahukan lebih banyak.
“Sesiapa yang belum menerima apa-apa boleh memohon menjadi ahli – presiden, timbalan presiden, naib presiden dan sebagainya. Tiada bayaran akan dikenakan. ”
Mahathir adalah ketua PPBM sebelum kehilangan keahliannya.
Dia dipecat bersama anaknya Mukhriz, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Amiruddin Hamzah dan Maszlee Malik kerana menyertai bangku pembangkang dalam persidangan Dewan Rakyat baru-baru ini.

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular